Over Judo en Judoclub Geetbets. Over bier en Tripel Trezeke.

Van praten na een training naar dromen over een eigen streekbier tot het proeven van de eerste Tripel Trezeke.

 

 

Donderdagse aftertraining

Wie actief bij een sportvereniging betrokken is, kan er over meepraten. Na een training waarbij je (bijna) alles gegeven hebt, is er niets zo heerlijk als … een lekkere douche. Maar dan wel gevolgd door een afzakkertje : wat bijpraten met de maten terwijl het vochtpercentage in het lichaam terug op peil wordt gebracht.

Bij een judoclub is dat niet anders en Judoclub Geetbets is daarop geen uitzondering. Tijdens de donderdagse aftertraining – een traditie zo oud als de club – wordt heel veel over judo, maar ook over andere dingen gepraat. Een boompje opzetten over biersmaken is dan vaak een item.

 

 

“Over bier kunnen vele boompjes opgezet worden.”

 

Hard werken en proeven

 

Weer op de schoolbanken

Zo werd reeds halfweg de jaren 80 door bestuursleden Jean-Pierre Nijns en Willy Sempels een eerste maal over Tripel Trezeke gesproken. Het idee bleef wel hangen maar de droom bleef voorlopig een droom. Ondertussen werden de smaakpupillen van deze dromers verder opgevoed via de obligate proef-vergaderingen op donderdag maar ook via zware cursussen als ‘Sensorische evaluatie en degustatie van bieren’, die, godbetert, aan de KU Leuven doorgingen. Tiens, er werd geen enkele les gebrost…

 

Van droom naar daad

De eigen-bier-droom bleef zo sluimeren tot einde 2013. Op een vergadering met het jeugdbestuur werd beslist om het ‘Tripel Trezeke-project’ op te starten. De naam Tripel Trezeke werd gedeponeerd en er werden eerste contacten gelegd met diverse brouwers.

Uiteindelijk werd dan scheep gegaan met Microbrouwerij Den Triest in Kapelle op den Bos, waar brouwer Marc Struyf tot ieders voldoening de roerstok hanteert.

 

“Van droom tot Tripel Trezeke.”

 

Van droom naar daad...

Een streekbier met geschiedenis

Een streekbier uit Geetbets

Gebrouwen volgens een ambachtelijk en natuurlijk recept

Verfrissend en dorstlessend

Met een licht-hoppige smaak en romige schuimkraag

Wil je meer weten over ons eigen streekbier?

 

Neem contact op met ons: we delen graag ons streekbier met u!

 

Schrijf je in op de Tripel Trezeke nieuwsbrief

Zo weet je als eerste alle nieuwtjes over ons streekbier!

Hoera! Dat verliep perfect!